Veel gestelde vragen

Welke instrumenten zijn er in het orkest?
De gebruikelijke blaas- en slaginstrumenten zijn beschikbaar zoals trompet, bugel, saxofoon, bariton, drumstel, pauken, xylofoon (?) etc. Ben jij geïnteresseerd in een specifiek instrument, neem dan gerust contact met ons op (nieuwtalentorkest@zeevangsfanfare.nl) en wij kunnen dan samen de mogelijkheden bespreken.

Is een instrument bespelen moeilijk?
Iedereen kan een instrument bespelen. De cursus begint vanaf het vasthouden van en instrument. We beginnen echt vanaf de basisbeginselen. Al uw medecursisten beginnen op hetzelfde niveau. Als plezier boven aan staat, zult u uzelf versteld doen staan.

Kan ik zelf een instrument kiezen of krijg ik er een toegewezen?
Je kunt zelf een instrument kiezen, wel is het de bedoeling dat je tijdens de cursus niet van instrument wisselt, tenzij nodig.

Hoe oefen ik thuis?
U krijgt uw instrument mee naar huis. U kunt de oefeningen uit het lesboek thuis repeteren. De instructie en oefeningen worden ondersteund door instuctievideo’s en meespeeltracks.

Is er een minimum leeftijd voor cursisten?
Nieuw Talent Orkest Zeevang is een orkest voor (jong)volwassenen.

Hoeveel tijd kost de cursus?
Er vinden 10 wekelijkse repetities van 2 uur plaats en aansluitend een afsluitend concert. Daarnaast oefenen cursisten zelfstandig thuis.

Wanneer moet het cursusgeld betaald worden?
Het bedrag van € 75,- per persoon moet voor de eerste repetitie (13 Maart 2022) overgemaakt zijn. U krijgt hiervoor een factuur.

Kan ik na aanmelding voor de cursus nog opzeggen?
Het is mogelijk voor begin van de cursus zonder kosten je deelname op te zeggen. Na aanvang van de cursus kan het bedrag helaas niet meer teruggestort worden.

Wat gebeurt er als de cursus vanwege Corona niet kan plaatsvinden?
Tijdens de repetities houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen. Als het niet mogelijk is met het orkest te oefenen, word de cursus enkele weken uitgesteld tot dat repetities weer mogelijk zijn.

Mogen het gekozen instrument, lessenaar en lesmap na de repetities door de cursisten mee naar huis genomen worden?
Ja. Het instrument, lessenaar en lesmap zijn gedurende de cursus beschikbaar en het wordt aanbevolen deze na de repetities mee naar huis te nemen zodat je thuis kunt oefenen.

Moet ik borg betalen voor gebruikmaken van een muziekinstrument en lessenaar?
De kosten van gebruikmaken van het gekozen muziekinstrument en de lessenaar zijn inbegrepen in de cursusprijs.