DE DIRIGENT

ARIE WILLEM SCHOUTEN
Arie Willem Schouten heeft gestudeerd aan de conservatoria te Arnhem en Utrecht. Daar heeft hij zowel de opleiding tot docent muziek (schoolmuziek) als dirigent HaFa-directie) gevolgd. Zijn werkzaamheden bestaan uit het doceren, dirigeren en arrangeren/componeren. De muziek die hij schrijft wordt doorgaans gespeeld door de verenigingen waar hij zelf actief is. Naast het schrijven van muziek is dirigeren zijn grootste passie. Het overbrengen van muzikale idee├źn, alsook het werken aan een groepsproces, onderbouwd vanuit zijn technische en muzikale kennis, is een uitdaging die hij graag met onze vereniging aan wil gaan.

SAMEN
Het sociale aspect in een vereniging vind hij van groot belang. Het begrip samen is hierin naar zijn mening het kernwoord. Enthousiasme, werklust, duidelijkheid, humor en uitdaging (zowel op muzikaal als sociaal vlak) zijn woorden die in zijn manier van werken centraal staan. Met zijn ruim 15 jaar ervaring als dirigent (ondanks dat hij pas 35 is) weet hij goed hoe verenigingen functioneren en welke stimulerende en enthousiasmerende rol een dirigent daarin kan vervullen. De Zeevangsfanfare hoopt in hem een dirigent te hebben gevonden, die onze vereniging verder kan brengen.